November 18, 2021

Книга розповідає про те, як перформативні мистецтва перетворюють охоплені конфліктами міста на центри культурних інновацій. Що підштовхує спільноти до переосмислення власної ідентичності та творення нової? Про це поговорили на презентації.

Нещодавно вийшла друком книга «Муза міського шаленства» Блера Рубла. Вона розповідає про те, як перформативні мистецтва перетворюють охоплені конфліктами міста на центри культурних інновацій. Що підштовхує спільноти до переосмислення власної ідентичності та творення нової? Про це поговорили на презентації.

00:03:13 – вступне слово Джессіки Зихович, директорки Програми імені Фулбрайта в Україні.

00:07:19 – автор "Музи міського шаленства" Блер Рубл розповідає про книгу.

00:47:12 – директор видавництва ArtHuss Костянтин Кожемяка ділиться, чому вирішили надрукувати книгу і долучитися до проєкту.

00:53:53 – перекладачки книги "Муза міського шаленства" розповідають про роботу над перекладом.

01:12:00 – запитання від глядачів онлайн-презентації.

Спікери:

  • Блер О. Рубл – заслужений член Міжнародного наукового центру імені Вудро Вільсона (Вашингтон, США). Здобув освіту в Університеті Північної Кароліни в м. Чепел-Гілл і в Університеті Торонто. Має звання почесного доктора Інституту проблем сучасного мистецтва НАМ України.
  • Джесіка Зихович – директорка Програми імені Фулбрайта в Україні та Київського офісу Представництва Інституту міжнародної освіти.
  • Наталія Мусієнко – Голова Правління благодійної організації «Українське Фулбрайтівське коло», провідна наукова співробітниця Інституту проблем сучасного мистецтва НАМ України.
  • Костянтин Кожемяка – засновник та директор видавництва ArtHuss.
  • Олеся Камишникова – викладачка, літературознавиця, перекладачка.
  • Оксана Узлова – літературознавиця, перекладачка.

Повернутися